Kelet(ies) sárgaborsó főzelék balzsamecetes – spenótos sült céklával

Habár ezt az ételt is muszáj kategóriákba szorítani, a végeredmény messze túlmutat azon, amit a “főzelék” címkével szokás illetni.

Igazi színekben és ízekben gazdag finomság.

Szeretettel ajánlom! 🙂

Sargaborso_cekla3

A főzelékhez:

  • 1/2 fej vöröshagyma, szeletelve
  • 225 g sárgaborsó
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 1 kk. kurkuma
  • 1 kk. indiai citromfű
  • 1 kk. görögszéna mag
  • 1 kk. chili pehely
  • 1 ek. tahini
  • 1/2 ek. mustár
  • frissen facsart citromlé ízlés szerint

A feltéthez:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 nagy fej cékla, apró kockákra vágva
  • löttyintésnyi balzsamecet
  • bő maréknyi spenót

A vöröshagymát és a sárgaborsót annyi vízben tettem fel főni, ami 2 ujjnyira ellepi. Sóztam, borsoztam. Kurkumával, indiai citromfűvel, görögszéna maggal és chili pehellyel fűszereztem. Amikor félig megpuhult, tahinit és mustárt adtam hozzá, majd puhára főztem. Kevés citromlével ízesítettem.

A feltéthez egy serpenyőben olívaolajat melegítettem. Hozzáadtam a felkockázott céklát. Sóztam, borsoztam. Kevés balzsamecetet adtam hozzá. Fedő alatt pároltam – sütöttem roppanósra. Végül spenóttal gazdagítottam.

3 adag lesz belőle

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s