Gyors csicseriborsós tészta

Hihetetlenül finom és egyszerű étel; a recept a Zöldséget minden napra! című szakácskönyvből származik.

Ha valóban gyorsan elkészülő ebédet szeretnétek, érdemes a csicseriborsót előre megfőzni vagy konzervet használni.

Csicseris_teszta2

  • 150 g száraz csicseriborsó egy éjszakára beáztatva
  • 125 g gluténmentes conchigliette tészta (vagy más apró tészta)
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj + a tésztafőzéshez
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlás szerinti chili pehely
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • friss petrezselyemzöld
  • balzsamecetes rukkola saláta a tálaláshoz

A csicseriborsót sós vízben puhára főztem (kb. 60 perc alatt), leszűrtem.

A tésztát szintén sós, olívaolajos vízben főztem puhára.

Az olívaolajat felmelegítettem, de nem hevítettem. A zúzott fokhagymát és a chili pelyhet illatosra pirítottam – a fokhagyma ne barnuljon meg!

Végöl alaposan elkevertem a csicseriborsót, a tésztát és a fűszeres olajat.

Ha szükséges, tengeri sóval és frissen őrölt borssal igazíthatunk az ízén.

Friss petrezselyemmel és balzsamecetes salátával fogyasztottuk.

2 kiadós adag lesz belőle

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s