Grillezett harcsafilé citromos – kapros mártással

Ha harcsa, akkor csak grill – ez nálunk a nagy családi mantra. Azonban néha nem árt egy kis csavar. 🙂 Vagy egy finom gombás ragu kerül mellé, vagy vagy éppen egy gyorsan összedobható reggelit tesz teljessé, paprikásként is kiváló, néha pedig a maga egyszerű valójában élvezzük az ízeket.

Most Hajni barátnőm ötlete alapján citromos mártást tálaltam hozzá.

Hal_citrom_kapor2

A mártáshoz:

  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 csapott ek. zabpehelyliszt
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 200 ml rizstejszín
  • 1 ek. szárított kapor
  • 1/2 vagy 1 citrom frissen facsart leve (mérettől függ, figyeljünk oda, hogy ne legyen túl savanyú, inkább kellemesen pikáns)
  • annyi víz, amivel megfelelő sűrűségű lesz a mártás

A grillezett harcsafiléhez:

  • 1200 g harcsafilé
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • extra szűz olívaolaj

A tálaláshoz:

  • hagymás tepsis burgonya
  • fokhagymás párolt spenót

Az olívaolajon zsemleszínűre pirítottam a lisztet. Sóztam, borsoztam. Rizstejszínnel felöntöttem, majd kaporral fűszereztem. Egy kisebb citrom levét belefacsartam, majd beforraltam és kevés vízzel mártás sűrűségűre lazítottam.

A harcsafilét sóztam, borsoztam, majd extra szűz olívaolajjal megkentem és grillserpenyőben megsütöttem.

Tepsis burgonyával és fokhagymás párolt spenóttal tálaltam.

Nálunk 5 adag lett belőle

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s