Curry mártás minden jóval :)

Kedves kolléganőm, Aliz látott ma minket vendégül, a recept az ő repertoárjából került ki. Ugye milyen szépek a  színek? Az ízekről nem is beszélve. 😉

Aliz_curry2

A mártáshoz:

  • 1 – 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma, felkockázva
  • 1 piros színű kaliforniai paprika, felkockázva
  • 2 cm-nyi gyömbér, reszelve
  • 2 – 4 ek. madras curry por (ízlés szerint)
  • kevés csípős paprikakrém
  • 1 ek. szójaszósz
  • 100 ml rizstejszín
  • 80 g sűrített paradicsom
  • 100 – 150 ml víz
  • só ízlés szerint

A tálaláshoz:

  • párolt rizs
  • párolt karalábé
  • párolt sárgarépa
  • mungóbabcsíra
  • tölgysaláta

Az olívaolajon megpároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, majd  a reszelt gyömbért és néhány perc múlva a curry port. Paprikakrémmel tesszük kellőképpen csípőssé.

Ezután kerül bele a szójaszósz, a rizstejszín és a sűrített paradicsom. Ízlás szerint sózzuk, összeforgatjuk, vízzel megfelelő állagúra hígítjuk, majd tetszés szerinti hozzávalókkal tálaljuk.

4 – 5 adag lesz belőle

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s