India, India… – 1. felvonás

Fantasztikus volt az első lakáséttermi élményem , ahol Andival  India világába kalauzoltuk el vendégeinket.

Előételként ezeket a tandoori tofu falatokat szolgáltuk fel, amit nem bonyolult elkészíteni, viszont annál intenzívebb az ízük. (Ezt a receptet dolgoztuk fel)

Érdemes kipróbálni! 🙂

A fotót egyik vendégünknek, Mónikának köszönöm.

Starter4

  • 2 – 3 ek. tandoori paszta (keleti boltokban beszerezhető)
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 300 g (egy doboz) tofu, felkockázva

A tálaláshoz:

  • lime
  • tépősaláta
  • bébispenót

A páchoz egy nappal korábban összekeverjük a tandoori pasztát és az olívaolajat. A tofu kockákat bepácoljuk, időnként átkeverjük, hogy minden oldalukat alaposan átjárhassák az ízek.

180 C-ra előmelegített sütőben kb. 10 – 12 percig grillezzük – folyamatosan figyeljünk rá oda, mivel a pác könnyen megéghet.

Ha nem kapunk tandoori pasztát, tandoori fűszerkeverékkel is dolgozhatunk, ami keleti boltokban, nagyobb üzletek nemzetközi polcán elérhető.

4 adag előétel lesz belőle

 

Advertisements

One thought on “India, India… – 1. felvonás

  1. Pingback: India, India… 3. – Mangó kulfi |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s