“Bűvös” tönkölyzsemle és vendégei :)

Amióta megtaláltam a River Cottage-féle bűvös kenyértészta receptet, nem tudok betelni vele: készítettem már belőle pizzát, zsemlét és grissinit is. De még ezt az élményt is lehet fokozni!

Most a zsemle kapott néhány hozzávalót, amitől csak csodásabb ízekkel gazdagodott a reggelizőasztalunk. 🙂

Buvos_zsemle_uj2

  • kenyér alaptészta
  • 6 db szárított paradicsom (nem olajos), kis darabokra vágva
  • 30 g dió, durvára vágva
  • 12 db kalamata olívabogyó, kis darabokra vágva
  • 85 g lenmag

A tészta száraz hozzávalóit elkevertem. Hozzáadtam az extrákat: a szárított paradicsomot, a diót,az olívabogyót és a lenmagot. Csak ezután kevertem hozzá a nedves hozzávalókat, majd a kenyér alaptésztánál leírt módon állítottam össze formázás előtt a tésztát.

Citromnyi zsemléket tettem a sütőpapírral borított tepsire, tetejüket kereszt alakban bevágtam. Előmelegített sütőben sütöttem készre (figyeltem, hogy mind a teteje, mind az alja szépen megbarnuljon, de ne égjen  meg.)

12 zsemlét formáztam; a maradék tésztából pedig ismét grissini készült.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s