Vöröslencsés bolognai

Már a Pásztorpite húsmentessé változtatásánál feltűnt, hogy a vörös lencse kiválóan pótolja a darált húst bizonyos ételekben, így most egy nagy klasszikust, a bolognai spagettit alakítottam át.

Így született ez a vegán, “mindenmentes” recept.

Bolognai2

  • 2 – 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 nagy fej lila hagyma, felkockázva
  • 3 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 nagyobb sárgarépa, reszelve
  • darabka zeller, reszelve
  • 150 g vörös lencse
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 1 tk. szárított bazsalikom
  • 1 tk. szárított oregánó
  • 1/2 tk. szárított kakukkfű
  • 1/2 tk. szárított majoránna
  • 400 g bio hámozott, felezett paradicsom
  • Soba tészta a tálaláshoz

Az olívaolajon megpároltam a lila hagymát, majd hozzáadtam a fokhagymát és ezt is puhára pároltam. Belekevertem a sárgarépát és a zellert, 3 – 4 percig együtt pirítottam a zöldségeket.

Ezután került bele a vörös lencse. Sóztam, borsoztam, fűszereztem. Annyi vizet öntöttem alá, ami kb. félig ellepi, majd hozzáadtam a paradicsomot is.

Addig főztem, amíg a lencse teljesen megpuhult. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.

Soba tésztával tálaltam.

4 – 6 adag lesz belőle

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s