Kelkáposzta főzelék (gluténmentes, tejmentes)

A téli hónapok elképzelhetetlenek főzelékek nélkül, hiszen a segítségükkel a legváltozatosabb ízvilágú, egyszerűen és gyorsan elkészíthető, melengető egytálételekkel kényeztethetjük magunkat.

Sokszor feltétet sem kínálok hozzájuk, nem történt ez másképp ezzel a megújított kelkáposzta főzelékkel sem.

Kelkaposzta_fozelek

  • 400 g burgonya, meghámozva és felkockázva
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • tengeri só, frissen őrölt bors
  • 400 g (egy kisebb fej) kelkáposzta, torzsája nélkül, 1 cm széles csíkokra szeletelve
  • 1 kk. őrölt kömény

A burgonyát, a vöröshagymát és a fokhagymát annyi vízben tettem fel főni, ami 1 – 2 cm-nyire ellepi. Sóztam, borsoztam, addig főttem, amíg majdnem teljesen puhára főtt.

Fele burgonyát egy merőkanálnyi főzővízzel leturmixoltam, majd visszaöntöttem a lábasba. Ekkor tettem bele a kelkáposztát. A főzeléket őrölt köménnyel fűszereztem, majd lefedve addig főztem, amíg a zöld levelek éppen roppanósak maradtak.

3 adag lesz belőle

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s