Tofurántotta lila hagymával és bébispenóttal (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)

Az első tofurántotta, méghozzá az aszalt paradicsomos verzió karácsonykor került az asztalunkra, de a koncepció ismétlésért kiáltott, íme, veletek is megosztom a következő, igen finom verziót.

Tofurantotta2

  • 1/2 cs. füstölt tofu (kb. 130 g)
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 kisebb lila hagyma (vékonyra szeletelve)
  • bő maréknyi bébispenót
  • 1 kk. őrölt kurkuma

A tofut villával ismét a megfelelő állagúra törtem (kb. nagyobb szemcsés, darabos túró méretűre). Sóztam, borsoztam.

Az olívaolajon puhára pároltam a lila hagymát, majd hozzáadtam az bébispenótot, és addig pároltam, amíg a levelek kissé összeestek.

Végül elkevertem a tofuval, majd kurkumával fűszerezve adtam meg élénk sárga színét.

Kevés kenyérrel és sok zöldségekkel fogyasztottam. 🙂

1 kiadós adag lesz belőle

Advertisements

One thought on “Tofurántotta lila hagymával és bébispenóttal (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)

  1. Pingback: Reggelizni jó! :) |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s