Csupa csokis brownie áfonyával (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes)

Azt gondolhatnánk, hogy mindenmentes verzióban nem lehet igazán gazdag ízű csokis brownie-t alkotni, de valójában igen!!!!!!!!!! 🙂

Mennyei, kívül ropogós, belül ragacsos finomság, valódi bűnbeeseés… 🙂

Az eredeti recept a Vegán szakácskönyvben olvasható, azt alakítottam át.

Mentes_brownie

  • 50 g aszalt áfonya (elhagyható)
  • 150 g barna rizsliszt
  • 1 kk. tengeri só
  • 45 g kakaópor
  • 45 g karobpor
  • 1 kk. vaníliapor
  • 100 ml extra szűz olívaolaj
  • 150 – 200 ml növényi tej (nekem 200 ml kellett bele, a tészta ne legyen se túl száraz, se túl ragacsos)
  • 2 kupaknyi DW Édes folyékony édesítőszer (vagy 90 g nádcukor / ennek megfelelő egyéb édesítőszer)
  • 4 ek. nem zsírtalanított lenmagliszt vagy őrölt lenmag

Az aszalt áfonyát 10 – 15 percre vízbe áztatjuk.

Elkeverjük a rizslisztet, a kakaó- és karobport (de használhatunk csak 90 g kakaóport is, karobpor nélkül) és a vaníliát.

Egy másik edényben elegyítjük az olívaolajat, a növényi tejet (először csak 100 ml-t hozzáadva, majd fokozatosan adagolva a megfelelő állag eléréséig), az édesítőszert és a lenmaglisztet vagy őrölt lenmagot. Ezt a keveréket is állni hagyjuk 10 – 15 percig.

Végül a megpuhult áfonyát, a lisztes és az olajos keveréket alaposan kidolgozzuk és sütőpapírral borított tepsiben előmelegített sütőben közepes hőfokon készre sütjük (tűpróba! – ha egy kis tészta a próbatűn ragad, ne aggódjunk, akkor finom, ha nem túl nedves, de kicsit ragacsos a közepe.)

Nálam 12 kocka lett belőle

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s