Conchiliette garnélával és zöldborsóval (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes)

A tésztaételek mindig kihúznak a bajból, ha gyorsan kell vacsorát vagy másnapra ebédet főznöm, hiszen mire a tészta megfő, hipp- hopp össze is lehet rakni egy ügyes tésztaszószt, alig néhány hozzávalóból.

A tésztaételek tekintetében a kombinációknak csak a fantáziánk szab határt – én most éppen a fagyasztóból dolgoztam. 🙂

Pasta_garnela_borso2

  • 120 g gluténmentes conchiliette tészta
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 kisebb vöröshagyma, felkockázva
  • 3 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 200 g zöldborsó (fagyasztott)
  • 250 g koktélrák (fagyasztott; hideg vízben kiolvasztva)
  • tengeri só, frissen őrölt bors

A tésztát feltettem főni.

Amíg a tészta főtt, egy tapadásmentes serpenyőben az olívaolajon üvegesre pároltam a hagymát, ezután hozzáadtam a fokhagymát. 2 perc múlva beleöntöttem a zöldborsót, majd lefedtem a serpenyőt.

Amikor a zöldborsó kellőképpen átmelegedett és elkezdett puhulni, hozzáöntöttem a már kiolvadt és leszűrt / átmosott garnélát. A serpenyőt lefedve kb. 8 – 10 percig pároltam együtt a borsót és a garnélát, eközben egyszer – kétszer át is kevertem a ragut.

Végül a fedőt levéve hagytam, hogy a kevés levét elfője, majd elkevertem a tésztával.

3 adag lesz belőle

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s