Sült afgán csicseriborsó

A szilveszteri asztal nélkülözhetetlen része a sör- és borkorcsolyák, egyéb nasik tömkelege.

Én próbáltam ezeket a nassolnivalókat is egészséges formába önteni, ebben nagy segítségemre volt az új Vegán szakácskönyvem, amiből ezt a kiváló receptötletet is merítettem.

Sult_csicseri2

  • 75 g száraz csicseriborsó (egy éjszakára beáztatva)
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1/2 kezeletlen héjú bio citrom frissen facsart leve és héja
  • 2 kk. őrölt paprika
  • 1 kk. őrölt kurkuma

A beáztatott csicseriborsót sós, szódabikarbónás vízben puhára főztem. Leszűrtem, leöblítettem, hagytam kihűlni.

Az olívaolajat, a citromlevet, a paprikát és a kurkumát egy keverőtálban alaposan elkevertem, majd a csicseriborsót beleforgattam. Ha szükséges, meg is sózhatjuk a pácot.

Előmelegített sütőben, sütőpapírral borított tepsiben, alacsony hőfokon sütöttem készre / ropogósra a rágcsálnivalót. (Közben ne felejtsük el átkeverni néhányszor, hogy minden oldala átsüljön!)

Advertisements

One thought on “Sült afgán csicseriborsó

  1. Pingback: Vegán sós kréker (tejmentes, tojásmentes) |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s