Csicseriborsó – kelkáposzta saláta / egytál

Laktató, fűszeres, egyszerű egytálétel – mi is kellhet még, amikor egy fárasztó nap után elkezdünk főzni? 🙂

Kel_es_csicseri

  • 150 g száraz csicseriborsó (egy éjszakára beáztatva)
  • 1/2 fej kelkáposzta (vastag erei nélkül, felcsíkozva)
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 újhagyma (vékonyra karikázva)
  • 1 bő ek. garam masala
  • 5 ek. szezámmag

A csicseriborsót sós vízben puhára főztem.

A kelkáposztát szintén sós vízben éppen roppanósra főztem.

Wok-ban olívaolajat hevítettem, és átpirítottam rajta a csicseriborsót. Hozzáadtam az újhagymát, majd a garam masala fűszerkeveréket, végül pedig a kelkáposztát. Alaposan összeforgattam.

Végül a külön serpenyőben szárazon megpárolt szezámmaggal kevertem el.

4 adag lesz belőle

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s