Nyers csokis cheesecake (tejmentes)

Egy másik nyers “cheesecake” már szerepelt korábban a blogon, a receptet itt találjátok, az is nagyon ízlett nekünk,  azonban ez a csokis verzió minden várakozásunkat felülmúlta. Egy jó aprítógép segítségével kb. 10 perc alatt összeállítható. Az alap Varga Gábor Reform desszertek c. szakácskönyvéből származik.

Nyers_cheescake2

  • 90 g datolya
  • 100 g dió
  • 30 g zabpehely
  • 1 kisebb avokádó
  • 1 nagyobb banán
  • 1 ek. méz
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 kk. mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 ek. chia mag

A datolyát, a diót és a zabpelyhet aprítógépben alakítottam egynemű masszává, majd műanyag fóliával kibélelt 18 cm-es formába nyomkodtam. 1 órára a fagyasztóba tettem.

A krémhez szintén aprítógépben kevertem el az avokádót, a banánt, a mézet és a kakaóport. Ez tulajdonképpen nem más, mint a sokak által szeretett avokádós csokikrém, ami nagy sikert aratott korábban itt a blogon is :). Ezt kicsit továbbalakítva mézeskalács fűszerkeverékkel ízesítettem, majd a chia magot belekeverve az alapra simítottam.

Egy éjszakát állt a hűtőben, másnap már szeletelhető (a teteje kicsit lágy marad, de tartja a torta alakját).

6 szelet lesz belőle

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s