Villámgyors kefires kevert süti

Ennek a sütinek a glutén-, tej-, tojás- és cukormentes változata már nagy sikerrel szerepelt a blogon, de az eredeti alakbarát verzió sem elhanyagolandó, nagyon finom és kiadós édesség.

A recept a családi gyűjtemény része, forrása egy megsárgult papírfecni… 🙂

Kefires_kevert_süti

  • 2 kis pohár kefir (én a piacról szoktam vásárolni, 175 g) – a továbbiakban ez a pohár lesz a mérce
  • 1 pohár extra szűz olívaolaj
  • 2 tojás felverve
  • 2 pohár nádcukor (vagy ennek a mennyiségnek megfelelő egyéb édesítőszer ízlés szerint)
  • 1 kk. vaníliapor (vagy ízlés szerint egyéb fűszer)
  • 4 pohár teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 cs. foszfátmentes sütőpor
  • aranymazsola és dió a tetejére (vagy ízlés szerint egyéb csonthéjas / aszalt gyümölcs / meggy / alma)
  • almapüré vagy vaníliaöntet a tálaláshoz

2 tálra és egy habverőre lesz szükségünk.

Az egyik tálban a habverő segítségével homogén állagúra kevertem a “nedves” hozzávalókat: a kefirt, az olívaolajat, a tojásokat, a cukrot és a vaníliaport. A másik tálban elegyítettem a “száraz” hozzávalókat: a lisztet és a sütőport.

A következő lépés a nedves és a száraz hozzávalók alapos elkeverése / kidolgozása. Ezt követően 15 percre állni hagytam a tésztát.

Ezalatt egy 22×32 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleltem, ebbe öntöttem a tésztát, amit aranymazsolával és dióval megszórtam, majd előmelegített sütőben közepes lángon készre sütöttem. Tűpróbával ellenőriztem, hogy elkészült-e.

Almapürével tálaltam

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s