Savanyú káposztás krumplileves füstölt tofuval (gluténmentes, tejmentes, húsmentes)

A Mit főzzek ma magunknak? csoportban hallottam először a savanyú káposztás krumplilevesről, és olyannyira kedvet kaptam hozzá, hogy el is készítettem magunknak azonnal. 🙂 Következzék az én átiratom, ami nagyon nagy sikert aratott!

Kaposzta_krumpli_tofu

  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 kk. pirospaprika
  • 3 nagyobb sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • darabka zeller
  • 600 g burgonya
  • só, frissen őrölt bors
  • 5 babérlevél
  • 2 maréknyi savanyú káposzta
  • 1 doboz füstölt tofu
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • 200 ml rizstejszín
  • tárkony

Az olívaolajon megpároltam a felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. A tűzről lehúzva pirospaprikával megszórtam, majd kevés hideg vízzel azonnal felöntöttem.

Hozzáadtam a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát, a darabka zellert, majd a felkockázott burgonyát. Sóztam, borsoztam, babérlevéllel fűszereztem. Felöntöttem annyi vízzel, ami bőven ellepi. Amikor a burgonya majdnem megpuhult, belekevertem a savanyú káposztát (amit ki is moshatunk előtte, ha túl savanyúnak találjuk.

Végül a falatnyi kockákra vágott tofu is belekerült.

A citromlevet elkevertem a rizstejszínnel és a tárkonnyal, majd a levest ezzel habartam be. (Hőkiegyenlítés!)

6-8 adag lesz belőle

Advertisements

2 thoughts on “Savanyú káposztás krumplileves füstölt tofuval (gluténmentes, tejmentes, húsmentes)

  1. Pingback: Rakott tészta – majdnem, ahogy anyukám készíti (tejmentes, tojásmentes, cukormentes) |

  2. Pingback: Savanyú káposztás vörös lencse leves szárított erdei gombával (gluténmentes, tejmentes) |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s