Chilis – bazsalikomos kukoricapüré sült gombával és brokkolival

Újabb körtekísérletem eredménye volt ez a püré, ami a receptben a főszerepet játssza, hiszen a sült gomba receptje már korábban felbukkant itt, akkor éppen tésztakörettel, a brokkoli pedig egyszerű párolt verzió.

Chilis_bazsalikomos_kukorica

  • extra szűz olívaolaj
  • darabka póréhagyma
  • 2 csészényi fagyasztott kukorica (450 ml-es csésze)
  • só, frissen őrölt bors
  • bazsalikom ízlés szerint (nekem a fagyasztóból került elő, egy jégkockányi mennyiség)
  • chili pehely ízlés szerint

Az olívaolajon megpároltam a póréhagymát. Hozzáadtam a kukoricát, amit sóztam, borsoztam, majd annyi víz hozzáadásával puhára pároltam, hogy ne legyen túlságosan “vizes” a keverék. Hozzáadtam a bazsalikomot, amikor a kukorica megpuhult, botmixerrel pürésítettem, majd chili pehellyel elkevertem.

3 adag püré lett belőle (a sült gombát most 600 g csiperkéből készítettem, ez is kb. 3 adag lett)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s