Kelbimbóleves

Amikor gyorsan vágyom valami forró, melengető ételre, egy egyszerű leves könnyen és gyorsan megoldja a helyzetet. Itt a kelbimbó szezon, érdemes megbarátkozni vele 🙂 .

Kelbimbóleves

  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 1 nagyobb fehérrépa
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 g kelbimbó
  • só, frissen őrölt bors
  • petrezselyemzöld

Az olívaolajon elkezdtem párolni a felkarikázott sárga- és fehérrépát, majd hozzáadtam a hagymát, a fokhagymagerezdeket és a kelbimbót is szépen, sorjában. (A kelbimbót úgy készítem elő, hogy a külső levélrétegtől megszabadítom, majd a végét kereszt alakban kissé bevágom, így hamarabb megfő). Ezután sóztam, borsoztam, majd kb. 1 l. vízzel felöntve puhára főztem. Végül kevés petrezselyemzölddel ízesítettem.

2-3 adag lesz belőle

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s