Sütőben sült ponty pórés – rozmaringos sütőtök pürével és párolt lila káposztával

Ugye milyen szép színes volt az ebédem? Igazi őszi kavalkád 🙂 Fogyasszátok egészséggel.

Ponty_tok_kaposzta

  • extra szűz olívaolaj
  • 6-8 pontyszelet
  • só, frissen őrölt bors
  • 6 citromkarika
  • darabka póréhagyma
  • 1/2 sütőtök
  • 1 bő kk. rozmaring
  • 1/2 fej lila káposzta
  • őrölt kömény

Egy tűzálló tálat extra szűz olívaolajjal kikentem. Belehelyeztem a sóval, borssal fűszerezett pontyszeleteket, majd mindegyik szelet tetejére 1-1 citromkarika került. Nem fedtem le, így sütöttem kb. 30 percig, amíg egyes részei kissé ropogósak lettek.

Kevés olívaolajon puhára pároltam a póréhagymát. Hozzáadtam a falatnyi darabokra vágott sütőtököt. Sóval, borssal, rozmaringgal fűszereztem, majd kevés vizet hozzáadva addig pároltam, amíg egyes részei még egyben maradtak, egy része viszont pürészerű lett.

A káposztát egyszerűen olívaolajra dobtam, sóztam, borsoztam, majd kevés víz és őrölt kömény hozzáadásával puhára pároltam. Minimál verzió.

4-5 adag lesz belőle

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s