Rumos – csokis tápióka puding

Már régóta szemeztem ezzel a számomra eddig csak éttermekből ismert alapanyaggal, de most sikerült beszereznem az internetről, és az első próba kiválóan sikerült. 🙂 Remekül hozta ez a gyors édesség az általam nagyon kedvelt rumos-csokis ízt.

Rumos-csokis-puding

  • 100 g tápiókagyöngy
  • 300 ml víz
  • 3 ek. rumaroma (vagy rum)
  • 1 bő ek. cukormentes holland kakaópor
  • 600 ml szójatej (vagy egyéb növényi tej / zsírszegény tej)
  • 75 g finomítatlan nádcukor (vagy egyéb édesítőszer ízlés szerint)

A tápiókagyöngyöt kb. 15 percre rumaromával ízesített vízben áztattam. Amikor megpuhult, a kakaóporral és a szójatejjel tettem fel főni. Addig főztem folyamatos kevergetés mellett, amíg puding állagú lett, a gyöngyök pedig megnőttek / átlátszóvá dagadtak. Ekkor a tűzről lehúzva édesítettem, majd hagytam kihűlni, és fogyasztásig hűtőszekrényben tálaltam.

5 adag lesz belőle

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s