Harcsapaprikás

Ugyan a húsról és a tejről kb. fél éve teljes mértékben lemondtam, azért arra figyelek, hogy heti 2-3 alkalommal kerüljön az asztalunkra hal. Klasszikus recept következik.

Harcsapaprikas

  • 2-3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma, felkockázva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1/2 zöldpaprika, felkockázva
  • 1 paradicsom, felkockázva
  • 600 g friss harcsafilé, felkockázva
  • só, frissen őrölt bors
  • kuszkusz a tálaláshoz

Az olívaolajat felhevítettem, majd hozzáadtam a vöröshagymát és a fokhagymát. Amikor a hagymák megpuhultak, a lábast lehúztam a tűzről, pirospaprikával fűszereztem, majd azonnal felöntöttem kevés vízzel, hogy nehogy a paprika megkeseredjen. Ekkor került bele a zöldpaprika és a paradicsom a lecsós alaphoz.

Amikor a lecsós alap elkészült, a harcsafilé is a lábasba került, végül sóval, borssal ízesítettem.

Kuszkusszal tálaltam, de tetszés szerint teljes kiőrlésű nokedli, vagy akár tészta is lehet a körete.

4 adag lesz belőle

Advertisements

One thought on “Harcsapaprikás

  1. Pingback: Grillezett harcsafilé citromos – kapros mártással |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s