Zöldborsó hummusz

A klasszikus hummusz gyakori vendég a konyhánkban, de most kedvet kaptam egy harsogó zöld verzióhoz is, csicseriborsó helyett zöldborsóból. Kiváló reggeli vagy vacsora, de akár gyors munkahelyi ebédnek is megfelel.

Zoldborso_hummusz

  • 1 csésze zöldborsó (450 ml; fagyasztott)
  • só, frissen őrölt bors
  • 1,5 ek. tahini
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1/2 citrom frissen facsart leve

A zöldborsót annyi vízben megpároltam, ami éppen ellepi. Leszűrtem, hagytam kihűlni. Enyhén sóztam, borsoztam, tahinivel és extra szűz olívaolajjal elkevertem, majd frissen facsart citromlével ízesítettem. Botmixerrel pürésítettem, majd pirított rozskenyérrel és salátával tálaltam.

2-3 adag lesz belőle

Advertisements

One thought on “Zöldborsó hummusz

  1. Pingback: “Bűvös” tönkölyzsemle (tejmentes, tojásmentes) |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s