Mustáros padlizsánkrém

Korábban már szerepelt egy padlizsánkrém a blogon, ez a verzió szinte ugyanazt tudja, csak egy-két összetevő változott, mégis teljesen más az összhatás.

Padl_krem

  • 4 padlizsán
  • 1 + 1 ek. olívaolaj
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 1-2 ek. mustár

A padlizsánokat megmostam, hosszában félbevágtam, a húsukat éles késsel bekockáztam úgy, hogy a héját ne vágjam át. Olívaolajjal vékonyan megkentem a felületüket, enyhén sóztam, majd sütőpapírral borított tepsiben kb. 40 perc alatt puhára sütöttem őket.

Amikor elkészültek, megvártam, amíg kihűlnek, majd kanállal egy mérőpohárba kapartam a húsukat. Hozzáadtam egy fej apró kockákra vágott lilahagymát, sóztam, borsoztam. Botmixerrel pürésítettem, majd mustárral alaposan elkevertem.

Teljes kiőrlésű pitával és friss zöldségekkel fogyasztottam.

Kb. 4-6 adag lesz belőle

Advertisements

One thought on “Mustáros padlizsánkrém

  1. Pingback: “Bűvös” tönkölyzsemle (tejmentes, tojásmentes) |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s