Langyos lencsesaláta

Nem vágytam semmiféle bonyolult ételre, és a rendelkezésre álló hozzávalókból ez a finom  saláta született.

Lencsesali

  • 100 g lencse, egy éjszakára vízbe áztatva
  • babérlevél
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma, vékony szeletekre vágva
  • 2 ek. mustár
  • frissen őrölt bors
  • 1/2 citrom leve
  • néhány fekete olívabogyó

A lencsét sós, babérlevéllel ízesített vízben megfőztem.

Egy serpenyőben felhevítettem az olívaolajat, megpároltam rajta a vöröshagymát. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadtam a megfőtt lencsét.

Mustárral, frissen őrölt borssal ízesítettem. A citromlevet csak akkor kevertem bele, amikor már levettem a tűzhelyről.

Tálaláskor néhány olívabogyót dobtam hozzá.

2 adag lesz belőle

Advertisements

2 thoughts on “Langyos lencsesaláta

  1. Pingback: Citromos – tárkonyos zöldségleves rizstejszínnel |

  2. Pingback: Újévi lencseleves (gluténmentes, tejmentes) |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s