Krumplis tészta – ahogy én készítem :)

Nem tudom, mi történt velem, mert én, aki gyerekkorom óta nem szerettem / nem ettem krumplis tésztát, most úgy megkívántam, hogy azonnal el kellett készítenem :). Persze azért vittem bele egy kis csavart.

Krumplis_tészta

  • 200 g durum farfalle
  • extra szűz olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 kisebb fehérrépa
  • 1/2 kisebb zeller
  • 1-2 tk. pirospaprika
  • kb. 500 g újburgonya

A tésztát olívaolajos, sós vízben megfőztem. Amíg a tészta főtt, elkészítettem a burgonyás alapot.

2-3 ek. olívaolajon megpároltam az apró kockákra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadtam a lereszelt sárgarépát, fehérrépát, zellert, sóztam, borsoztam. Rövid ideig együtt pároltam a zöldségeket, majd a tűzről lehúzva pirospaprikával fűszereztem, és azonnal felöntöttem egy pohár vízzel.

Ekkor került bele a burgonya, amit annyi vízzel öntöttem még fel, hogy majdnem ellepje. Fedő alatt főztem puhára, majd valamennyire összetörtem (nem baj, ha darabos marad!), és a tésztával összekeverve tálaltam.

4 adag lesz belőle

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Krumplis tészta – ahogy én készítem :)

  1. Pingback: Káposztás tészta – ahogy én készítem :) |

  2. Pingback: Rakott karfiol – ahogy én készítem (tejmentes) |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s