Gyömbéres karalábéleves

A hűtőszekrény aljában figyelt még egy karalábé, amiből ezt a receptet átalakítva készült egy egyszerű, különleges ízvilágú leves.

Gyomberes_karalabeleves

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 nagyobb újhagyma, a zöld szárával együtt
  • 1 karalábé, felkockázva
  • 4 gerezd fokhagyma, felkarikázva
  • 1 kk. őrölt gyömbér
  • só, frissen őrölt bors
  • 700 ml víz
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1 ek. rizs
  • frissen facsart citromlé

Az olívaolajon megpároltam a felkarikázott újhagymát. Amikor megpuhult, hozzáadtam a karalábét és a fokhagymát. Rövid ideig együtt pirítottam a zöldségeket, majd gyömbérrel fűszereztem  és sóztam, borsoztam őket.

700 ml víz hozzáadása után a levest kakukkfűvel ízesítettem, 1 ek. rizzsel gazdagítottam, majd készre főztem.

A citromlé csak a legvégén került bele, amikor a levest már levettem a tűzhelyről.

2 adag lesz belőle

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s