Tejmentes zöldborsófőzelék tonhalfasírttal

Barátainktól nagyobb adag zöldborsót kaptunk, így kedvünkre tobzódhattunk a harsogóan friss zöldségben. Egyik kedvencünk, a zöldborsófőzelék is terítékre került, kicsit átalakítva.

Borsofozi_tonhallal

A főzelékhez:

  • Extra szűz olívaolaj
  • Kb. 600-650 g zöldborsó (pucolás előtt 1000 g)
  • 2 újhagyma fehér része
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 bögrényi rizstej
  • 1-2 tk keményítő

A fasírthoz:

  • 2 kisebb tonhalkonzerv (összesen kb. 160-170g)
  • 2-3 ek. tönkölykorpa
  • 1 tojásfehérje
  • 1 újhagyma, a zöldjével
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 kk. pirospaprika
  • friss kapor
  • kevés rizstej
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj

Az olívaolajon elkezdtem párolni a zöldborsót és a felszeletelt újhagymát. Annyi vízzel öntöttem fel, ami éppen ellepi, majd fedő alatt majdnem teljesen megpuhítottam. Közben sóztam, borsoztam. Végül felöntöttem rizstejjel, egy részét turmixoltam, illetve kevés hideg vízben elkevert keményítővel segítettem rá a sűrítésre.

A fasírt hozzávalóit alaposan eldolgoztam, fél órára állni hagytam. Ekkor, ha szükséges, még adhatunk hozzá folyadékot vagy tönkölykorpát. 1-1 evőkanálnyi masszát szilikonos muffin formába halmoztam, majd közepesen meleg sütőben készre sütöttem.

4 adag főzelék és 8-10 fasírt lesz belőle

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s