Sárgaborsókrémleves

Ugyan ez a leves nem éppen tipikus nyári étel, azonban nagy kedvencem, és egy hűvösebb nyári napon is jólesik egy ilyen gyors vacsora.

Sargaborsoleves

  • 200 g sárgaborsó
  • kb. 1,5 l víz
  • 2 sárgarépa, vastagabb szeletekre vágva
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors

A tálaláshoz:

  • chili pehely
  • élesztőmentes, teljes kiőrlésű tönkölykeksz

A leves hozzávalóit feltettem főni, amikor megpuhultak a hozzávalók, botmixerrel pürésítettem. Tálaláskor chili pehellyel szórtam meg, és néhány teljes kiőrlésű kekszet ropogtattam hozzá.

4 adag lesz belőle

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s