Tejmentes sóskafőzelék újburgonyával és tojással

A piacon már tobzódunk a zöldségekben, és igen, végre itt a nagy kedvencem, a sóska is. Klasszikus családi receptet alakítottam át ebben az esetben is.

Soskafozelek

  • 3-4 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1000 g friss sóskalevél
  • nádcukor vagy egyéb édesítőszer ízlés szerint
  • 2 merőkanálnyi sűrű rizstej (a házi rizstej receptjét hamarosan hozom!)
  • 6-8 újburgonya
  • fejenként 1-2 tojás (vagy tojásfehérje)

Az olívaolajat felforrósítottam, majd rádobtam a megtisztított (vastag erektől megszabadított) sóskaleveleket. Enyhén sóztam, majd kevés vizet aláöntve fedő alatt puhára pároltam. Amikor megpuhult, nádcukorral édesítettem, majd a rizstejjel összeforraltam.

Az újburgonyát hasábokra vágtam és sós vízben megfőztem.

A tojásokat / tojásfehérjéket (a képen az utóbbit látjátok, szeletekre vágva) kevés olívaolajon tükörtojásként készítettem el.

4 adag lesz belőle

Advertisements

One thought on “Tejmentes sóskafőzelék újburgonyával és tojással

  1. Pingback: Rizstej házilag, barna rizsből |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s