Karfiol curry

Mautner Zsófi receptjét, a kókusztejes-paradicsomos csirkét alakítottam át húsmentesen – szerintem így is nagyon ütős recept. 🙂

Karfiol_curry

  • 1 fej karfiol
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 nagyobb főzőhagyma
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 4 szelet friss gyömbér
  • extra szűz olívaolaj
  • 2 tk. garam masala
  • 1 kk. pirospaprika
  • 300 ml kókusztej
  • 300 ml sűrű paradicsomlé
  • vadrizs a tálaláshoz

A karfiolt sós, borsos vízben félpuhára főztem.

A hagymát, fokhagymát és gyömbért aprítógépben pürésítettem. Extra szűz olívaolajon kezdtem el párolni a masszát. Ezután belekevertem a garam masalát és a pirospaprikát. Nagyon rövid ideig együtt pirítottam, majd felöntöttem a kókusztejjel és paradicsomlével, amit előzőleg alaposan elkevertem. Ebben a fűszeres lében pároltam puhára a karfiolt.

Vadrizzsel tálaltam.

4-5 adag lesz belőle

Advertisements

One thought on “Karfiol curry

  1. Pingback: Sült karfiol vadas mártással |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s