Magvas kenyér (és az első lecsó ebben az évben :) )

A Klasszikus szódás kenyér mellett, amit leggyakrabban sütök, szerettem volna más irányban is kísérletezni, és ez a kenyér “sült ki” a próbálkozásokból. 🙂

Kenyer_lecso

  • 250 g teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 150 g zabpehely
  • 1 tk. só
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 2 ek. szezámmag
  • 2 ek. lenmag
  • 2 k. darált dió
  • 200 ml kókusztej
  • 200 ml víz
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj

A hozzávalókat alaposan összedolgoztam, őzgerinc formába simítottam, és előmelegített sütőben kb. 50-60 perc alatt készre sütöttem. Nagyon gazdag, kiadós kenyér, pirítva is finom.

A képen az idei év első lecsójával tálaltam 🙂 (1 ek. extra szűz olívaolaj, 1 nagyobb újhagyma, 1 paprika, 2 paradicsom, só, frissen őrölt bors.)

A kenyérből kb. 18 szelet lesz

 

Advertisements

6 thoughts on “Magvas kenyér (és az első lecsó ebben az évben :) )

  1. Pingback: Reggeli ötlet: Magvas kenyér olívaolajjal és mézzel |

  2. Pingback: Házi rozsos ciabatta paradicsommal és olívaolajjal |

  3. Pingback: Gazpacho – a spanyol nyári leves |

  4. Pingback: Bab – zab burger |

  5. Pingback: Mindenmentes Nóri teljes kiőrlésű kenyere |

  6. Pingback: Zizi karácsonyi mázas diós lencsesültje |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s