“Reform” rántott harcsa sült burgonyával és vegyes salátával

Egy klasszikus vasárnapi fogás áthangolása következik. 🙂 Bátran ajánlom mindenkinek! Pontos mennyiségeket nem írok, de a panírozott ételeknél talán ez nem is olyan fontos.

Rantott_hal_sult_krumpli

  • néhány szép szelet harcsafilé
  • só, frissen őrölt bors
  • teljes kiőrlésű liszt + hajdinaliszt kb. 50-50%-ban keverve
  • 3 tojásfehérje
  • tönkölykorpa+szezámmag kb. 50-50%-ban keverve
  • extra szűz olívaolaj
  • kb. 500 g újburgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • friss spenótlevél
  • paradicsom
  • kaliforniai paprika
  • uborka
  • lilahagyma
  • frissen facsart citromlé

A halfiléket sóztam-borsoztam, majd lisztbe-tojásfehérjébe-szezámmagos tönkölykorpába paníroztam. Felforrósított olívaolajban sütöttem szép ropogós-pirosra. Az olajat alaposan leitattam róla.

A burgonyát hasábokra vágtam, sóval, borssal, olívaolajjal összeforgattam, majd sütőben sütöttem pirosra. Tálra szedtem, az olajat erről is leitattam, majd frissen-melegen elkevertem 2 gerezd zúzott fokhagymával.

A saláta hozzávalóit falatnyi darabokra aprítottam, a zöldségeket enyhén sóztam-borsoztam, majd kevés olívaolajjal és frissen facsart citromlével ízesítettem.

Nagy sikert aratott :).

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s