Tonhalfasírt paprikában sütve

Gyakran vásárolunk tonhalkonzervet, de eddig leginkább salátában használtam, mint például itt, itt vagy itt, de készült belőle már reggelire való kence is, itt, illetve tésztához is gyakran használom, a receptet itt találjátok. Most egy villámgyors fasírtot készítettem belőle.

Tonhalfasirt_paprikaban

  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 tonhalkonzerv (150 g, sós lében, nem olajos!)
  • 1 tojásfehérje
  • 2 ek. zabpehely
  • só, frissen őrölt bors
  • kapor
  • extra szűz olívaolaj
  • szezámmag

A paprikákat félbevágtam, magházukat eltávolítottam. A tonhalkonzervet villával összetörtem, elkevertem a tojásfehérjével, a zabpehellyel, sóval, borssal és kaporral. Olívaolajjal kikent tűzálló tálba helyeztem a fél paprikákat, a tonhalas masszát elosztottam bennük, majd szezámmaggal bőven megszórtam a tetejüket. Előmelegített sütőben sütöttem készre.

Fehérborecetes uborkasalátával tálaltam.

2 kiadós adag lett belőle

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s