Kínai gombaleves

Mint tudjátok, levesrajongásom határtalan! 🙂 Most éppen egy kis keleti ízvilágot csempésztem a tányérba.

Kinai_gombaleves

  • 1 ek. wok olaj
  • 4 szeletke gyömbér, vékony csíkokra vágva
  • 1 sárgarépa, vékony szeletekre vágva
  • bő maréknyi laskagomba, szeletekre vágva
  • 1 nagy gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
  • frissen őrölt bors
  • 1 bő ek. szójaszósz
  • 400 ml zsírtalanított húsleves vagy zöldségalaplé
  • 1 újhagyma, a zöld részével, vékony szeletekre vágva

A wokot felhevítettem, beleöntöttem az olajat, majd rádobtam a gyömbért, rövid idő múlva a sárgarépát, majd a gombát és a fokhagymát. Borsoztam, dobva-rázva pirítottam (nem kell teljesen puhára párolni!). Szójaszósszal meglocsoltam, majd amikor roppanós-puhára pirultak a zöldségek, a húslevessel felöntöttem, összeforraltam, és tálaláskor karikára vágott újhagymával megszórtam.

1 adag lesz belőle

Advertisements

2 thoughts on “Kínai gombaleves

  1. Pingback: Kínai gombaleves shiitake és fafülgombával (húsmentes, tejmentes, gluténmentes) |

  2. Pingback: Kínai gombaleves shiitake és fafülgombával |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s