Sós tönkölykeksz

Kedves kolléganőm gyakran vásárol magának sós tönkölykekszet. Mivel nagyon szeretjük, megpróbáltam itthon is reprodukálni az összetevők listája alapján. Sikerrel. 🙂 A keksz tojás-, élesztő-, és sütőpormentes.

Sos_tonkolykeksz

  • 150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 50 g tönkölykorpa
  • 6 ek. extra szűz olívaolaj
  • kb. 150 ml víz (óvatosan adjuk hozzá, figyeljük a tészta állagát)
  • szezámmag

A hozzávalókat alaposan elkevertem, a vízzel óvatosan bántam, figyeltem, hogy annyi kerüljön bele, amennyivel rugalmas, nem töredező tésztát kapok. Szilikonnal bélelt tepsibe tettem, vékonyra nyújtottam, apró darabokra vágtam, majd szezámmaggal megszórtam. Alacsony hőfokon sütöttem / szárítottam.

1 gáztepsinyi vékony keksz lesz belőle

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s