Fehérspárga-krémleves

Javában benne vagyunk a spárgaszezonban, és habár sokszor a zöld “testvért” részesítjük előnyben, ne feledkezzünk el a fehér spárgáról sem!

Spargaleves_feher

  • extra szűz olívaolaj
  • 1 új főzőhagyma
  • 300 g fehér spárga
  • só, frissen őrölt bors
  • kakukkfű

Az olívaolajon megpároltam a vastagabb szeletekre vágott főzőhagymát. A spárga fás végeit lepattintottam, a spárgákat meghámoztam, kb. 2 cm hosszú szeletekre vágtam és a hagymához adtam. Sóztam, borsoztam, kevés kakukkfűvel fűszereztem, rövid ideig együtt pároltam, majd felöntöttem kb. 1 liter vízzel. Puhára főztem, majd botmixerrel turmixoltam.

3 adag lesz belőle

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s