Csirkefasírt fahéjas-mézes kuszkusszal és párolt spenóttal

Gyakran készítek fasírtot muffin formában sütve, csirkéből, pontosan úgy, ahogy már itt leírtam. Most azonban a köretekre szeretnék kitérni. 🙂 A kuszkusz a River Cottage minden napra c. szakácskönyv receptjét átalakítva került a tányérra. A friss spenót pedig harsogó zöld színével nem hiányozhat egy tavaszi tányérról.

Csirke_kuszkusz_spenot

A kuszkuszhoz:

  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 újhagyma, a zöld szárával együtt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. fahéj
  • 125 g kuszkusz
  • kevés só és frissen őrölt bors
  • 250 ml forró húsleves / alaplé / esetleg víz
  • 1 tk. méz
  • frissen facsart citromlé

A spenóthoz:

  • 1/2 ek. vaj
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 300 g friss spenót
  • só, bors

Az olívaolajon megpároltam a felkarikázott újhagymát és a lereszelt fokhagymát. Belekevertem a fahéjat, néhány másodperc alatt összeforgattam, majd a tűzről lehúzva hozzáadtam a kuszkuszt. Enyhén sóztam, borsoztam, felöntöttem forró alaplével, majd belecsorgattam a mézet. Alufóliával szorosan lefedve állni hagytam, amíg megpuhul.

A vajat összeolvasztottam az olívaolajjal, megpároltam, de nem barnítottam a lereszelt fokhagymagerezdet. Hozáadtam a spenótot, fedő alatt megpároltam, sóztam, borsoztam.

A kuszkusz 3 – 4, a spenót 2 adag lesz

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s