Hummusz

Egyik kedvenc kencénk / mártogatósunk, és mivel csicseriborsó általában van a kamrapolcon, bármikor könnyen el tudom készíteni.

hummusz

  • 450 g főtt csicseriborsó (1 éjszakára beáztattam, majd sós vízben puhára főztem)
  • 2-3 ek. extra szűz olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 ek. szezámmag
  • 1/2 citrom leve
  • só, frissen őrölt bors
  • kevés zsírszegény tej

A csicseriborsót már előző nap megfőztem, hűtőszekrényben tálaltam, így az összeállítás nagyon egyszerű volt. A csicseriborsót elkevertem az olívaolajjal, a lereszelt fokhagymával, a serpenyőben zsiradék nélkül megpirított szezámmaggal, a citromlével, majd sóztam, borsoztam. Botmixerrel pürésítettem, majd kevés tejjel lazítottam rajta.

Puffasztott rizsszelettel, zöldségekkel tálaltam

 

Advertisements

3 thoughts on “Hummusz

  1. Pingback: Zöldborsó hummusz |

  2. Pingback: Sült fokhagymás – diós hummusz |

  3. Pingback: “Bűvös” tönkölyzsemle (tejmentes, tojásmentes) |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s