Mandulás-csokis muffin

Egyszerű és gyors vasárnapi desszertként készült ez a muffin. Kezdők is bátran próbálják ki, könnyű, finom, levegős a süti! 🙂

Mandulas_csokis_muffin2

  • 150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 85 g őrölt mandula
  • 15 g cukrozatlan holland kakaópor
  • 4 ek. barna nádcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • csipetnyi só
  • 1 tojás
  • 250 ml zsírszegény tej
  • 1 ek. DW folyékony édesítőszer
  • 50 ml hidegen sajtolt napraforgóolaj

Két tálat használtam. Az egyikben összekevertem a száraz hozzávalókat: a lisztet, mandulát, kakaóport, a nádcukrot, a sütőport, valamint a csipetnyi sót. A másikban felvertem a tojást, habverő segítségével elegyítettem a tejjel, az édesítőszerrel és az olajjal. Végül a nedves hozzávalókat a szárazakhoz öntöttem, a masszát alaposan eldolgoztam, és muffin formákba kanalaztam (a formákat 3/4 részig töltöttem meg). 20-25 perc alatt sül készre – tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban jól átsült-e!

Cukormentes alma – áfonya dzsemmel ettük.

Nekem 18 db lett belőle, kisebb muffin formában, átlagos formában kb. 12 db-ra tippelek.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s