Joghurtos céklaleves

Az egyik legrégebbi gasztroblog, a Chili és Vanília oldalon találtam meg ennek a fantasztikus céklalevesnek a receptjét (az eredeti itt elérhető), és annyira ízlett nekünk, hogy azóta számtalanszor készült már az én konyhámban is. Ha szeretitek a céklát, ne habozzatok kipróbálni. 🙂

Ceklaleves2

  • extra szűz olívaolaj
  • 2 db újhagyma
  • 4 kisebb céklagumó (kb. 250-300 g)
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 2 ek. finomítatlan nádcukor
  • frissen facsart citromlé

Az olívaolajon megpároltam a felszeletelt hagymát, majd hozzáadtam a kisebb darabokra vágott céklát. Sóztam, borsoztam, néhány percig pároltam, majd felöntöttem 1 l vízzel. Amikor megpuhult, botmixerrel pürésítettem. Végül joghurttal habartam (hőkiegyenlítés!), majd nádcukorral és frissen facsart citromlével alakítottam ki a végső, pikáns ízt.

Főtt tojással tálaltam.

3-4 adag lesz belóle

Advertisements

2 thoughts on “Joghurtos céklaleves

  1. Pingback: Pikáns céklaleves (gluténmentes, tejmentes) |

  2. Pingback: Vegán sült cékla főzelék (gluténmentes, tejmentes) |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s