Medvehagymás túrós tallér

A konyhámban fellelhető alapanyagokból, villámgyorsan sikerült összedobni ezt a ropogós, tavaszváró kekszet. A lisztek természetesen variálhatók, és édesen is elkészíthető, nagyon rugalmas, könnyen kezelhető az alaptészta.

2014-03-15 09.23.24

  • 250 g túró
  • 100 g teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 50 g tökmagliszt
  • 125 g kókuszzsír
  • 2 tojás
  • só, frissen őrölt rózsabors
  • 1 csokor medvehagyma

A túrót összegyúrtam a lisztekkel, kókuszzsírral, tojásokkal, ízlés szerinti sóval és borssal, valamint az apróra vágott medvehagymával. Kicsit állni hagytam, majd dió méretű adagokat tettem a sütőpapírral bélelt tepsire. Egy pohár alját bevizeztem, ezzel lapogattam el a kekszeket, a tetejét durva szemű sóval és chili pehellyel szórtam meg, végül közepesen meleg sütőben ropogósra sütöttem.

20 darab lesz belőle

 

Advertisements

2 thoughts on “Medvehagymás túrós tallér

  1. Pingback: Kakaós – túrós keksz |

  2. Pingback: Magvas ropogós |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s