Saláta curry-s öntettel

Nemrég volt ez az egyszerű saláta a gyors ebédem, egy kiadós húsleves után, amit csak melegíteni kellett 🙂 , de természetesen vacsorára is kiváló, az öntet pedig amilyen kevés összetevőből áll, olyan finom.

Kelkaposztas_salata

A salátához:

  • 5 kisebb kelkáposztalevél (világosabb színű, “belső” levelek 🙂 )
  • 1 kisebb cékla
  • 1 narancs
  • néhány főtt csirkemell szelet

Az öntethez:

  • 1 ek. zsírszegény tejföl
  • 1 kk. currypor
  • 1 tk. bio kukoricacsíra olaj (hidegen sajtolt)

A kelkáposzta vastag erét kivágtam a levelekből, majd a leveleket vékony szeletekre vágtam. A céklát is szeleteltem. A narancsot gerezdekre bontottam. A csirkemellel együtt a hozzávalókat elrendeztem a tányéron.

Az öntet hozzávalóit alaposan elkevertem, és a salátához adtam.

Frissen tálaltam.

1 adag lesz belőle

Advertisements

One thought on “Saláta curry-s öntettel

  1. Pingback: Vegán sült cékla főzelék (gluténmentes, tejmentes) |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s