Gyömbéres – curry-s karfiolleves

A karfiolpüré készítésénél megmaradt egy fél karfiol, ami most levesként hasznosult újra.

Karfiolleves_currys

  • 350 g karfiol (1 kisebb fej karfiol fele)
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1/2 kk. gyömbér
  • 1 kk. currypor
  • 2 tk. 12% zsírtartalmú tejföl
  • tökmagolaj a tálaláshoz

A karfiolt rózsáira szedtem és a vöröshagymával együtt főzni kezdtem. sóztam, gyömbérrel és curryporral fűszereztem, majd amikor teljesen megpuhult, tejföllel habartam (hőkiegyenlítés!), és botmixerrel pürésítettem. Tálaláskor tökmagolajjal locsoltam meg a levest.

3-4 adag lesz belőle

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s