Sajt chips

Bizonyára nektek is ismerős az érzés, amikor a melegszendvicssütőben kifolyik a sajt, és szép ropogósra sül –  na az ugyebár nagyon finom tud lenni. 🙂 Ez adta az ötletet, hogy célirányosan készítsek sajt chips-et. Ez a nassolni-való ismétlésért kiált!

Sajt_chips

  • Tetszőleges sajt – nálam Anikó sajt (de gondolom, bármelyik fajtával működik)

A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeltem, majd teáskanállal kisebb halmokat tettem a szilikonlappal bélelt tepsibe. Kissé lelapogattam, alakítottam a formáját, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem őket. Amikor elkészült, hűlni hagytam, majd a felesleges zsiradékot, ami a sajtból kisült, alaposan leitattam róla.

Igazán finom lett :). Mi most natúran ettük, de tetszőleges szószt is készíthettek hozzá. Próbáljátok ki! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s