Cseréptálban sült gyöngytyúk vele sült zöldségekkel

A fagyasztóban találtam egy szép, konyhakész gyöngytyúkot, de mivel mostanában elég sokszor készült húsleves a konyhámban, más tervem volt vele. Így született ez a recept.

Gyongytyuk_csereptalas

  • 500 g burgonya
  • 400 g gomba
  • 300 g kelbimbó
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 konyhakész gyöngytyúk
  • citrombors
  • kakukkfű
  • 10 borókabogyó

A cseréptálat beáztattam.

A burgonyát felkockáztam, elkevertem a szintén kockára vágott gombával és a félbe vágott kelbimbóval. Sóval fűszereztem a zöldségeket, majd ezt terítettem a cseréptál aljára.

A gyöngytyúk bőrét eltávolítottam, a húst enyhén sóztam, citromborssal és kakukkfűvel fűszereztem, majd a zöldségkeverék tetején elosztottam. Késsel összeroppantott borókabogyót szórtam még hozzá, majd a cseréptálat HIDEG sütőbe tettem. (Vigyázni kell, mert ha előmelegített sütőbe tesszük a cseréptálat, könnyen elrepedhet!)

Lassú tűzön kb. 2 órán át pároltam, ekkor leellenőriztem, hogy a hús kellőképpen megpuhult-e, majd a tál tetejét levéve kis ideig pirítottam.

4-5 adag lesz belőle

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s