Kölespuding

Finom és egészséges édességet hozok most Nektek, ami nálunk igazán nagy sikert aratott!

Kolespuding

  • 15 dkg köles
  • csipetnyi só
  • 4 dl víz
  • 2 db fahéjrúd
  • 10 – 15 db szegfűszeg
  • 3,5 dl zsírszegény tej
  • 1 tk. étkezési keményítő
  • 2 bő ek. akácméz
  • kevés szőlőmagolaj a formák kikenéséhez
  • a tálaláshoz házi cukormentes eperlekvár

A kölest csipetnyi sóval, a fahéjrudakkal és a szegfűszeggel hideg vízben kezdtem el főzni. Amikor felforrt, hozzáöntöttem a tejet, és sűrűn kevergetve kb. 10 – 15 percig tovább főztem (amíg a köles megpuhult és felszívta a folyadék nagy részét). Végül a keményítőt kevés hideg vízzel elkevertem, a köleshez adtam, és a pudingot készre főztem. A tűzről lehúzva kevés pihentetés után mézzel édesítettem. A formákat szőlőmagolajjal vékonyan kikentem, a kölespudingot ebben hűtöttem.

Ha nem szeretnénk a formából kiborítani tálalásnál, a keményítő és az olaj elhagyható!

4 adag lesz belőle

Advertisements

2 thoughts on “Kölespuding

  1. Pingback: Tejmentes kölespuding |

  2. Pingback: Mandulás kölestorta |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s