Zeller tócsni

Tovább folytatódik a téli gyökérzöldségekkel való barátkozás, mint ahogyan azt már itt és itt is kifejtettem 🙂 . Ezúttal egy finom, fűszeres tócsni (avagy lepcsánka, ahogy tetszik 🙂 ) készült belőle.

Zeller_tocsni

  • 150 g zeller (ez a hámozás utáni mennyiség)
  • 2 tojás, felverve
  • 2 ek. csicseriborsóliszt
  • 1 ek. lenmagliszt
  • 1 cspott tk. magyaros fűszerkeverék (só, vöröshagyma, paprika, fokhagyma, fehérbors, kömény, paradicsom, bazsalikom, tárkony)
  • 1 csapott tk. hétfűszer keverék (só, petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, oregano, majoranna, babérlevél)
  • kókuszzsír a sütéshez

A zellert (kis lyukú reszelőn) lereszeltem, elkevertem a tojással, majd hozzáadtam a liszteket. Kétféle (ízfokozó- és adalékanyagmentes) fűszerkeverékkel fűszereztem, rövid ideig állni hagytam, majd kókuszzsírban sütöttem pirosra.

A képen főtt csirkemell társaságában tálaltam, de fokhagymás joghurttal is nagyon finom 🙂 .

Kb. 3 adag lesz belőle

Advertisements

One thought on “Zeller tócsni

  1. Pingback: Téli zöldek új köntösben |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s