Tésztaszósz főzés nélkül – a 10 perces ebéd

Egy nap, amikor hazaértem, nagyon éhes voltam, hirtelen szerettem volna valami finomat enni. A konyhám tartalmához igazítva készült el ez az étel, amihez a tésztaszószt még főzni sem kell! Így bőven elkészülhetünk vele, mire a tészta megfő.

Pestos_teszta

  • 50 g fussilli tészta
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 3/4 ek. extra szűz olívaolaj
  • 4 db bio szárított paradicsom (nem az olajos, hanem a natúr verzió)
  • 1 tk. pirított, aprított mandula
  • csipetnyi só és kevés frissen őrölt bors

A tésztát lobogó, sós vízben megfőztem. Eközben a szósz hozzávalóit aprítógépben alaposan eldolgoztam, hozzáadtam 3 evőkanálnyit a tészta főzővizéből, majd a tésztát leszűrve elkevertem a szósszal.

1 adag lesz belőle

Advertisements

2 thoughts on “Tésztaszósz főzés nélkül – a 10 perces ebéd

  1. Pingback: Sárgarépás – tonhalas tészta |

  2. Pingback: Citromos – tárkonyos zöldségleves rizstejszínnel |

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s