Fahéjas – mogyorós süti a mikróból

Ha gyorsan szeretnénk valami finomat, remek megoldás a bögrés-mikrós süti, ami kiválóan variálható, így soha nem lehet megunni. Most délutáni nasiként egy fahéjas – mogyorós verzió került terítékre.

Mogyoros_fahejas_mikros

  • 1 tojás
  • 60 g kaukázusi kefir
  • kb. 1/2 ek. DW folyékony édesítőszer
  • 1 ek. zabpehely
  • 1 ek. bio puffasztott amaránt
  • 2 ek. mogyoróliszt
  • kevés szódabikarbóna
  • fahéj

A tojást felvertem, majd elkevertem a kefirrel és az édesítőszerrel. Hozzáadtam a zabpelyhet, az amarántot, a mogyorólisztet, a szódabikarbónát, majd fahéjjal fűszereztem. A mikró legmagasabb hőfokán 4 percig sütöttem, hagytam kicsit kihűlni, majd xilites szilvalekvárral fogyasztottam.

1 adag lesz belőle

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s