Gesztenyés trüffel

Az Ételallergia Online oldalon találtam egy Gluténmentes gesztenyés trüffel receptet, amit a saját konyhámban fellelhető alapanyagokra szabtam. Nagyon finom lett! 🙂

Gesztenyes_truffel

  • 200 g gesztenyemassza (cukormentes)
  • Finomítatlan nádcukor, méz vagy egyéb édesítőszer ízlés szerint
  • 60 g diabetikus keksz
  • 4 ek. cukrozatlan holland kakaópor
  • 3 ek. frissen facsart narancslé
  • 2-3 kk. xilites szilvalekvár
  • a forgatáshoz mogyoróliszt, kókuszreszelék és puffasztott amaránt

A gesztenyemasszát villával összetörtem, édesítettem, majd elkevertem az aprítógépben “morzsásított” keksszel. Hozzáadtam a kakaóport, a narancslevet és a lekvárt. Negyed órára állni hagytam, majd egy részét mogyorólisztbe, egy részét kókuszreszelékbe, a maradékot pedig puffasztott amarántba forgattam.

A képen látható mennyiség lesz belőle

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s